BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianSerbianSpanish
 • Соларни помпени инвертори

 • соларни помпени инвертори

  соларни помпени инвертори

  Соларната помпена система се състои от помпен инвертор, помпа и фотоволтаичен масив. Съхранението на вода е по-ефективно от съхраняване на електроенергия, така че системата е проектирана за директно задвижване на помпата, без акумулаторни батерии. С тази концепция, експлоатационните разходи и текуща поддръжка се редуцират многократно.

  Фотоволтаичния масив се състои от множество слънчеви панели, свързани последователно / паралелно, които представляват източника на енергия, преобразувайки слънчевата в електрическа.

  Помпения инвертор осъществява контрола на цялата система и задвижва помпата чрез преобразуване на DC енергията, произведена от фотоволтаичния масив в променлив ток подходящ за захранване на мотора на помпата.

  solar pump

  Този инвертор регулира изходната честота в зависимост от интензитета на слънчевата енергия в реално време проследявайки максималната точка на мощността (MPPT). Помпата се задвижва от 3-фазен мотор, изсмуквайки вода от сондаж или река. Изпомпената вода се подава в резервоар или се свързва директно към системата за напояване.

  <<<Изтегли ръководството за монтаж и експлоатация на помпените инвертори серия APEX SOLAR PS.

  Вижте презентация на соларна помпена система изградена от АПЕКС СОЛАР: