BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianSerbianSpanish
  • Слънчеви панели за ток

  • Слънчеви панели за ток или още наричани слънчеви батерии, а на технически език - фотоволтаични модули, се отнасят до технологията за поглъщане на слънчевите лъчи като източник на енергия и преобразуването им в електричество.

    Фотоволтаичния модул е ​​съставен от слънчеви клетки, обикновено 36, 48, 60 или 72 броя. Слънчевите панели могат да се свързват помежду си, като образуват масив на фотоволтаична система, която генерира електричество за жилищни и търговски приложения. Всеки модул е с номинална мощност, установена при стандартни условия на изпитване, която обикновено варира от 100 до 365 вата. Ефективността на един модул определя необходимата площ, която ще заеме за инсталирането на единица мощност. Така например за разполагането на 1 kWp мощност с тънкослойни панели (8% ефективност), ще е необходима двойно по-голяма площ в сравнение с панели изработени по кристална технология, които имат два пъти по-голяма ефективност (16%). Вече има слънчеви панели, които са с над 20% ефективност. 

    АПЕКС СОЛАР е вносител на фотоволтаични модули произведени по кристална технология: поли, монокристални; с 48, 60 и 72 висококачествени слънчеви клетки с до 20,6% ефективност и гарантиран добив на електроенергия.

  • 270Wp панел LUXOR (DE), 385 лв с ДДС

    Изпрати