Слънчеви колектори

collКогато стартирахме през 1993 година, бяхме единствените в България работещи активно в областта на слънчевата термална техника (слънчеви колектори и системи за топла вода и отопление). 1994 беше годината, в която инсталирахме първият вакуум тръбен колектор, но след няколко години практика и наблюдения се убедихме, че тази технология не е надеждна за българските потребители.

<<<Съпоставка между вакуум тръбни и плоски колектори.

През 2002 година, наложихме наша марка селективни слънчеви колектори – FPS (Flat Plate Selective). До днес, с помощта на нашите инсталатори, в България работят над 20 000 кв.м. слънчеви колекторни площи, което се равнява на повече от 14 MWth.

Моделите селективни колектори от серията FPS+ на Апекс Солар, могат да бъдат произведени за вертикален или хоризонтален монтаж. За разлика от разпространените в България плоски слънчеви панели, FPS+ е с 10 см. дебелина и има странична изолация, което го прави по-ефективен в студени дни!

Абсорберът на колекторите може да е лентов (strips) или цял (full-plate). Стъклото е темперирано, призматично и с висока пропускливост на слънчевата радиация поради ниското съдържание на желязо. Монтажът на панелите е улеснен с вградените в алуминиевата им рамка подвижни M8 гайки. Цялата гама FPS слънчеви колектори отговаря на EN12975 1 и 2 ЕС стандартите , а някои от моделите ни са със Solar Keymark сертификат.

<<<Тук може да изтеглите брошура с ценова листа.  

 

buyВ случай, че желаете да закупите FPS+ селективни слънчеви колектори на APEX SOLAR, заповядайте в електронния ни магазин.

Ако сте инсталатор и желаете да дистрибутирате наши продукти, изпратете ни запитване!

seo seo consulting escalateseo seo basics seo tools seo tips seo tutorial seo services google seo seo software seo forum
Energyleague.com