BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianSerbianSpanish
 • Мрежови фотоволтаични системи

 • Растящите цени на електроенергията, съчетани с намаляване на преференциалните тарифи, карат все повече потребители да търсят решения за спестяване от сметките си за ток. АПЕКС СОЛАР предлага перфектни решения, които ще ви позволят да извлечете максимума от Вашата слънчева система. Намалете зависимостта си от енергийните монополисти с интелигентните системи на АПЕКС СОЛАР, като използвате за собствената си консумация електроенергия произведена от Вашата фотоволтаична система!

  Вариантите на мрежови фотоволтаични системи, които АПЕКС СОЛАР предлага са:

 • Хибридна фотоволтаична система за собствена консумация

  Инсталирането на система за собствена консумация с акумулатори ще ви осигури максимално автономно електричество за дома, чрез подходящо оразмерен капацитет на акумулаторите. Вашият дом остава свързан към електрическата мрежа, като ще може да черпите енергия от нея, когато акумулаторите са изтощени заради по-голяма консумация и при облачно време. В същото време оставате електрозахранени при отпадане на мрежата причинени от авария. Системата може да функционира и без батерии, с опция да връща или не енергия във мрежата без необходимост от енергиен мениджър.

 • Мрежова фотоволтаична система с монофазен или трифазен инвертор FRONIUS - Австрия

  Мрежовите фотоволтаични системи са свързани с електропреносната мрежа, като произведената от тях електроенергия се продава по определена тарифа на енергийното дружество. АПЕКС СОЛАР предлага различни мрежови системи: от малки жилищни и търговски системи за покрив, гаражен заслон, фасада; така и големи слънчеви електроцентрали за монтаж на земя. 

 • Мрежова фотоволтаична система с енергиен мениджър

  Системата функционира без батерии, т.е. при отпадане на мрежата в случай на авария, спира да работи. Този вид системи са оптимизирани за собствена консумация, като в случай на излишък (системата в даден момент произвежда повече от колкото се консумира), енергийния мениджър автоматично ограничава възможността за връщане на енергия след електромера. Подходящи са за търговски обекти и фирми, където основното потребление е в светлата част на денонощието. Сметката за електричество на вашия бизнес може да се намали, тъй като електроенергията произведена от вашата слънчева система е по-евтина, отколкото тази, която купувате от електрическата мрежа.