BulgarianEnglishFrenchGermanGreekItalianRomanianRussianSerbianSpanish
 • Инвертори с MPPT и PWM зарядни

 • APEX SOLAR Соларни инвертори със зарядни MPPT и PWM соларни контролери. Подходящи са за автономни и хибридни системи за захранване с ток, както за собствена консумация на инсталации свързани в мрежата, така и за захранване на не-електрифицирани обекти. Най-новото в дизайна е, че има вградени два контролера – един за зареждане на батерии от мрежата/генератор и втори от фотоволтаични панели.

 • Новаторският APEX SOLAR е много повече от просто един инвертор. Той е интелигентна интегрирана система, която управлява ефективно генерираната от слънцето енергия и съхранява излишната в акумулатори за по-късна употреба.

 • Друго предимство на APEX SOLAR серията инвертори е възможността да увеличите мощността на една система, като се свържат до няколко инвертора в паралел – до 24 kW изходна мощност (опционално и само за моделите 4048 с изходна мощност 4 kW). Позволява се свързване им в трифазна схема, там където е необходимо такова захранване. APEX SOLAR е лек и лесен за монтаж, с чиста синусуида и 2Х кратковременна мощност за 5 секунди. Също така има LCD дисплей + LED.

 • Възможността за избор на приоритет „мрежа или слънце“ се задава на LCD дисплея, като по този начин потребителите могат да ограничат зареждането от мрежата за максимално оползотворяване на слънчевата енергия. Полезна функционалност на устройството е широкият диапазон на входното напрежение от 90 до 280VAC. Това е важно и много полезно за райони с нестабилна мрежа. Вградения автоматичен ключ служи за пуск на генератор в случай, че енергията от слънцето не достига и акумулаторите са под програмируем праг на напрежението.

 • Каква е разликата между PWM и MPPT вариантите?

  Зарядните контролери с широчинно-импулсна модулация (PWM) използват сложни алгоритми, за да се определи размерът на тока за зареждане на батерията. Едно от най-големите предимства на PWM контролерите вградени в AS инвертори от серията PWM е, че те са по-евтини, но са приложими в по-малки системи тъй като са ограничени до 50 ампера максимум.

  Контролерите, които следят максималната точка на мощността (MPPT) вземат под внимание факта, че слънчевия панел понякога има променлива мощност поради метеорологичните условия. Функцията MPPT на соларните контролери вградени в AS инвертори от серията MPPT е аналогична на съединителя в автомобила. Когато съединителя е в грешна предавка, колелата не получават максимална мощност. Това е така, защото двигателят работи или по-бавно или по-бързо от идеалния обхват на предавката. Целта на предаването е да съедини двигателя към колелата, по начин, който позволява да работи в най-благоприятния обхват на скоростта.

  Да сравним един фотоволтаичен панел с двигателя на колата. Неговото напрежение е аналогично на оборотите на двигателя. Идеалното му напрежение е това, при което той може да подаде максимална мощност, което се постига със следене на максимална точка на мощността (MPPT). Напрежението при MPPT варира с интензивността на слънчевата светлина и температурата на фотоволтаичните клетки. Напрежението на акумулатора е аналогично пък на скоростта на колелата на автомобила. Предавките на автомобила варират съотношението между скорост и въртящ момент. При ниска предавка, скоростта на колелата се намалява и въртящия момент се увеличава. По същия начин, MPPT варира съотношението между напрежението и тока доставени на батерията, за да се отдаде максимална мощност също, като автоматичната трансмисия. Перфектния MPPT контролер ще достави 50% повече заряден ток! В действителност, има загуби в конверсията, както има триене в съединителя на автомобила. 

 • AS2424+MPPT инвертор, 1390 лв с ДДС

  Изпрати

 • AS4048MPPT инвертор, 2390 лв с ДДС

  Изпрати